Класически масаж

Класическият масаж е най-избираният масаж и включва масаж на цялото тяло, ходилата, корема, скалпа и лицето. При този вид масаж се обработва подробно мускулатурата на тялото, релаксира се нервната система, подобрява се кръвообръщението и лимфопотокът. Повлияват се и редица болки, симптоми и заболявания. Класическият (шведски) масаж помага при болки в гърба, кръста, врата, при нервно напрежение, умора, мускулна треска, безсъние, предменструален синдром, мускулен дисбаланс.

Арома масаж

Чисто като понятие ароматерапията е методът на употреба и лечение посредством чудотворните свойства на ароматите.

Свойствата да нивъзстановяват силите и да лекуват, да влият на емоционалното ни състояние, да ни подмладяват и разкрасяват превръщат ароматерапията в един от най ефикасните природосъобразни методи за това.Методът на терапия се извършва под форма на масаж с получени при дестилация натурални етерични масла. Движенията са бавни и леки, целящи пълно освобождаване от напрежението и стреса.

Медицински масаж

Масажът е пасивен метод на Кинезитерапията. Още от дълбока древност той се прилага с лечебна цел като използва различни похвати, чрез които предизвиква в организма на човека редица промени за благоприятно повлияване на болестния процес и нормализиране на болестно променените функции на организма.

Лечебният масаж представлява симбиоза от различни техники, повлияни от китайския, класическия, съединително-тъканния, сегментарно-рефлексорния масаж и акупресурата.

Целта му е трайно да премахне дискомфорта, като ефектът се усеща още след първата процедура.

Лечебният масаж се прилага чрез индивидуален подход спрямо конкретните проблеми на всеки един клиент.

Имейл

infinityspaclub@yahoo.com

Телефон

0899 525 637

Резервирайте

Желаната процедура
10% Отстъпка

За онлайн резервация

Спортен масаж

Специално насочен към хора, които са физически активни. Не е задължително да бъдете професионален спортист, за да се подложите на него – популярен е и сред хора, които са активни и спортуват често. Акцентът при този масаж не е върху релаксацията, а върху превенцията и лечението на травми, както и постигането на по-добри спортни резултати.

При него се използва комбинация от различни техники. Ударите са по-интензивни от тези при класическия шведски масаж. Разтягането е една от основните техники, която помага за отпускането на мускулите и повишава гъвкавостта.

Антицелулитен масаж

Мануална терапия премахваща подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови образувания. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помощта на специални мануални техники с помощта етерични масла.

Мануалният масаж най-известният и достъпен метод за третиране на целулита. С негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите, което подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки и осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е изключително важно засегнатите зони да се третират с висококачествени продукти. Те са загряващи или изстудяващи, а целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание.

Броя на процедурите и ефекта зависи от възрастта, телесното, начин на хранене, тегло и др., и е строго индивидуален. За всеки пациент се изготвя индивидуална програма. Ако пациента е на млада възраст с добра обмяна на веществата, тежи 50-60 кг., то са препоръчителни 10-15 масажа за постигането на един добър и дълготраен ефект ефект.

От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Най-добрият вариант за добър успех – бърз, видим и траен, е когато масажът се комбинира с някои от другите съвременни методи за третиране на целулита. Принципно масажът подсилва действието на всеки един от другите методи и когато е в комбинация с тях, резултатът е повече от добър. Освен, че предизвикват разграждане на мастните клетки, се допринася и за перфектното моделиране на силуета.

Рефлексология

Този вид терапия се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в човешкото тяло са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и ръцете.

Чрез масаж на тези точки се предават лечебни импулси на съответния орган и се намалява напрежението в целия организъм. Релаксацията е основният ефект от зонотерапията.

Cпадането на напрежението също така подобрява кръвоснабдяването, осигурява безпрепятствено функциониране на нервната система и възстановява хармонията или хомеостазата на всички телесни функции.

Тъй като много от болестите на нашето съвремие произтичат от стреса, зонотерапията има благотворен ефект при широка гама от болестни състояния.

Тази техника е много релаксираща, особено за хора, които прекарват по-голямата част от времето си на крак или просто страдат от болки и умора в ходилата.

Масаж с вулканични камъни

Масажа с вулканични камъни е един от най-древните методи за профилактика, релаксация и възстановяване. Премахва се енергийния дисбаланс, отпускат се мускулите и се подобрява гъвкавостта на ставите. Съчетанието на енергийното вьздействие на затоплените камьните и мануалния масаж стимулира прилив на позитивна енергия, добро здраве и душевна хармония.

Терапии

Шоколадова терапия

Терапията съдържа чисто какао и какаови масла, които стимулират производството на ендорфини в мозъка – т.нар. „хормони на щастието“ и има изразено подхранващо и релаксиращо действие. Подходяща е за третиране на добре поддържани кожи, като подобрява еластичността им и им придава блясък. Терапията включва пилинг –започистване на кожата, маска – за хидратиране, и масаж с шоколадово масло за релаксиране.

Розова терапия

Ароматерапевтичната процедура „Българска Роза“ започва с Пилинг който подпомага за отстраняването на мъртвите клетки. Подобрява микроциркулацията и по-доброто абсорбиране на розовото етерично масло, се продолжава с Розова Маска на цяло тяло и, процедурата завършва с масаж на цялото тяло с етерично Розово масло.